Tovább zuhannak a bérleti díjak

2013.06.29.
Ez egy archivált cikk! A szövegben elavult információk fordulhatnak elő!

A gazdasági világválság okozta kereslet-visszaesés jelentősen befolyásolta a globális lakás, és irodapiac helyzetét 2009 során. Ez mára, hatalmas különbséget mutat a bérleti jellemzők terén!

Több vezető multi cég elemzése szerint, a legfrissebb, a globális bérleti díjakról szóló elemzések megmutatják, hogy a helyzet nem kifejezetten mikro, hanem minden európai és ázsiai országot is érint! 

 

Ugyan az ingatlanpiacon lassult a bérleti díjak zuhanása 2009 végére, néhány városban már már stabilizálódtak a díjak, mindezekkel szemben az Egyesült Államok piacai - New York-ot kivéve - hátrébb állnak a bérleti díj körforgásában, így további díjcsökkenés várható.

 

Ez persze további hatással lehet az európai piacokra, így hazánk áraira is!

 

Addig, ameddig a tulajdonosok nem űlnek számológépek elé, és nem derül ki számukra is egyértelműen, hogy egy túlárazott, ezáltal nem bérbeadott ingatlan 2-3 hónap alatt annyi meg nem keresett eredményhiányt "termel", hogy tulajdonképpen adhatta volna a tulajdonos 30%-al olcsóbban is!

 

Persze felmerül a kérdés, hogy honnan is tudhatja előre a Tulajdonos, hogy nem megy el...?

 

Egyszerű!

 

Ezért vannak a szakemberek, és itt a valódi szakemberekre gondolok, akik nem csak egy adatként kezelik a megbízásaikat, hanem napi szinten tesznek azért, hogy megtalálják a megoldást Megbízójuk részére!

 

Amikor, és aki, hajlandó tudomásul venni, hogy az a bérleti díj, amelyet az adott ingatlanért szeretne kapni, az épp a mai viszonylatban épp 20-25% magasabb mint amit a piac tud fizetni érte, abban a pillanatban elindult a megoldások útja felé!

 

VIGYÁZAT! Ezzel még nem indult el rajta...!

 

A szükség falat bont, mondja a szólás, tehát érdemes kihúzni a homokból a fejünket, és ugyan hangoztatva, hogy "rám nem hatott a válság", mégis húzni a nadrágszíjjon egyet, és az elvárásokon is, ésakkor várható, hogy valóban várható a megoldás.

 

Vissza a Hírek oldalra 

.

Az oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ...
Megértettem