Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

A Foglaló és az Előleg megkülönböztetése

Laguna ingatlan | 2008, október 7 - 12:44

Ön tudja hogy egy ingatlan adásvételnél a foglaló, vagy az előleg jár e vissza, ill. mikor, milyen feltételekkel kell visszaadni? Most résztetesen feltárjuk, hogy Ön is tisztában legyen ezekkel is ...

 

Alapvető különbség a
"Foglaló" és az "Előleg" között

 

Az alapvető, és legfontosabb különbség a foglaló, és az előleg között, hogy az egyik visszajárhat, a másik, nem feltétlenül ...

 

Nézzük elsőként az egyezőségeket, azaz, hogy hol, mikor fordulhat elő a két fogalom, és mik is ezek egyesével...

 

A foglaló, és az előleg, majd minden pénzt vonzó adás-vételnél előkerülhet, amelynél az adás-vétel tárgyát nem egyöszegben fizetik ki - a vételárat, szolgáltatás díját!

Lehet ez gépjármű, bútor vagy bármi egyéb tárgy adás-vétele, építés, festés, vagy bármilyen szolgáltatás, de leginkább ingatlan adás-vétel, bérbeadás esetében találkozhatunk ezen jogi fogalomakkal, mint a foglaló, és az előleg, vagy más néven vételár részlet...

 

Fontos pontosan ismerni a két fogalom jelentését, ugyanis egy adott, pl. egy ingatlannal kapcsolatos megállapodás megszűnése esetén, könnyen pórul járhatunk, ha nem ismerjük, hogy a magyar jog miként szabályozza a fogalmakhoz tartozó következményeket!

 

A pontos, és részletes jogi megfogalmazását ingatlanszótárunk is tartalmazza egyesével, azonban itt, az alábbiakban is részletezzük átfogóan!

 

 Részletesen

 

Egy ingatlannal kapcsolatos ügyben, amikor a tulajdonos megállapodást köt a vevőjével (adás-vétel), vagy a bérlővel (bérbeadás), és elkészítik a vonatkozó adásvételi vagy a bérbeadási  szerződést, biztosítéskul a szerződés mellé a vevő, vagy bérbeadásnál a bérlő, bizonyos mennyiségű, leginkább pénzt ad át a tulajdonosnak a vételár, vagy bérbeadási összegből...

 

Ez az összeg lehet a Foglaló, vagy Előleg!

 

Az alapvető különbség a kettő között, hogy amennyiben meghiusúlna az ingatlanügylet (eladás / bérlés) akkor az átadott összeg visszajár, vagy sem?!?!

 

Amennyiben a felek az adott öszzeget foglalónak nevezik, azaz az ügylet létrejöttének biztosítékaként adják, abban az esetben a szerződés meghiusulásáért felelős fél elveszíti azt az összeget, azaz ha a Vevő, vagy a bérlő hibájából (neki felróhatóan) nem jön létre a szerződés, akkor a tulajdonos megtarthatja a foglaló összegét, viszont ha a tulajdonos nem kívánja / tudja a szerződés megkötése és a foglaló átvétele után az ügyletet továbbvinni, befejezni (tehát a tulajdonos nem tud teljesíteni), abban az esetben az eladó/tulajdonos köteles duplán visszafizetni vevője / bérlője részére.

 

Létezik egy harmadik eset a szerződés meghiusulással kapcsolatban, amikor egyik fél sem felelős (tehát abszolút rajtuk kívülálló ok miatt nem tud létrejönni a megállapodás), vagy mindketten egyformán okolhatók, ebben az esetben szokták mondani, hogy vismajor - ebben az esetben a foglaló összege szimplán visszajár a vevő / bérlő részére, és mindenféle következmény nélkül megszűnik a szerződés!

 

Nem érdemes egy "meggondoltam magam okán" erre hivatkozni, ugyanis elég egyértelműen rendelkezik a jog, hogy mely esetek tartoznak ebbe a kategóriába! Természeti, és egyéb katasztrófák, ha egy ingatlan adásvételnél egy tulajdonostárs "él az elővásárlási jogával", vagy haláleset történik az érintett felek körében, ha a  "bank nem ad hitelt" (bár ilyen esetben kötbért szoktak kikötni, amely a foglalóval azonos mértékű) ...stb.

 

Amennyiben megtekintik ingatlanszótárunkban a Foglaló pontos leírását, megtalálhatják, hogy

 

"A szerződés megkötésekor a kötelezettségvállalás jeléül adott pénzösszeg vagy más dolog.


Csak akkor lehet ezt a pénzösszeget foglalónak tekinteni, ha ez a rendeltetése a szerződésből kétségtelenül kitűnik.

 

A foglaló sorsa: ha a szerződést teljesítik, a foglalót a szolgáltatás ellenértékébe be kell számítani, ha pedig a foglaló a beszámításra nem alkalmas, vagy a szerződés olyan okból szűnik meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár. A teljesítés meghiúsulásáért felelős személy az adott foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni."

 

Az Előleg esetében - innen már igen egyszerű kitalálni, hogy egy megállapodás, szerződés egyoldalú megszüntetése esetén is egyszerűen visszakérheti a vevő / bérlő az előleg összegét, vagy a Tulajdonos egyszerűen visszaadja, és nincsenek egyéb jogkövetkezmények, amennyiben nem írtak ilyeneket a megállapodásba!

 

Fontos, hogy ingatlanügyleteinek ügyintézése során, kérje hozzáértő jogász képviseletét!

 

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! 

 

 

 

 

 

 

Cikkünket eddig 213799látogató olvasta el

 

 

ELADÓ és KIADÓ LUXUSVILLÁkat keresünk 

Konkrét ingatlankereséseinket ide kattintva érheti el 

Vissza a Hírek oldalra 

 

  

LAGUNA Ingatlan
  1026 Budapest, II. ker. Pasaréti út 53.
   tel.: (361) 200-9960 (több vonal)
fax: (361) 394-3120
 központi e-mail:levelezes@lagunaingatlan.hu 
 

  

Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (21 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Látogató
2015, január 29 - 03:28

Tisztelt Hölgyem/Uram
Ingatlan eladásnál a vevő foglalót és előleget tette le. Az ügyvédnek (ha jól vagyok tájékoztatva mindkettőnk érdekeit képviselnie kell) A szerződésben kikötött fizetési határidő lejárt, a vevő nem teljesített. Közben másik ingatlant vettem, amit hitellel tudtam megoldani. A vevő folyamatosan azt mondta, hogy pozitívan bírálták el a hitelét, csak még szerződést nem kötöttek. Jelenleg nekem az eladásra szánt ingatlan utáni törlesztő részletet és a vásárolt utánit is fizetnem kell. A vevő a foglalót visszakéri( ügyvédnél van letétbe helyezve) Mivel ő azt mondta, hogy megvan a hitel, csak a szerződés hiányzik, így eladni másnak nem tudom az ingatlant, viszont kettő után fizetni sem tudok. Ilyen esetben , valóban visszajár a foglaló? Mit lehet tenni, hiszen 3 hónapon keresztül hitegetett, most viszont kéri vissza a pénzét.

Tamás Mónika
2015, január 29 - 18:22

Tisztelt Látogató!

A teljes szerződés ismeretének a hiányában, azt tudom tanácsolni, hogy vegye fel a kapcsolatot a szerződést készítő ügyvéddel, mivel Ő ismeri a szerződés részleteit. Azonban, ha szerződést készítő ügyvéd a vevő ügyvédje volt, akkor azért javaslom, hogy keressen fel -lehetőleg- egy olyan ügyvédet, aki jártas ilyen ügyekben.

LátogatóFábián Zsolt
2014, december 3 - 21:24

Tisztelt Hölgyem/Uram
Egy ingatlan adásvételével kapcsolatos kérdésem volna. Én vagyok az eladó, és a vevőm a vételár egy részét banki hitelből rendezné. Már elég régen kötöttünk egy adásvételi szetződést majd ekkor átadásra került foglaló,és előleg és várunk hogy a vevő intézze a baki hitelt. Na most ha nem kap hitelt a banktól az neki felróható ok vagy sem? Én már tovább adtam az előleget egy másik ingatlan megvásárlására,ezek után nem tudom vissza adni sem a foglalót sem az előleget.Ilyen esetben mik a következmények.

Tamás Mónika
2014, december 4 - 09:09

Tisztelt Fábián Zsolt!

A korrekt válaszunkhoz ismernünk kellene a szerződés további feltételeit. Általában ha erre nincs a szerződésben külön kikötés, akkor a banki hitel elutasítása nem a vevőnek felróható ok. A szerződés készítésekor, ha körültekintető a szerződést készítő ügyvéd, akkor a szerződésbe bele szokták foglalni, hogy amennyiben a vevő hitelkérelmét elutasítja a bank, akkor a vevő önerőből köteles teljesíteni ezen összeget. Azt tanácsolom, hogy a saját érdekében keresse fel a szerződésüket készítő ügyvédet és vele konzultálja meg a lehetőségeket.

Látogató
2014, október 22 - 10:06

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Egy ingatlan adásvételével kapcsolatos kérdésem volna. Én vagyok az eladó, és a vevőm a vételár egy részét banki hitelből rendezné. Már elég régen kötöttünk egy adásvételi szetződést majd ekkor átadásra került foglaló és várunk hogy a vevő intézze a baki hitelt. Na most ha nem kap hitelt a banktól az neki felróható ok vagy sem? Tehát a foglaló ez esetben visszajár vagy nem? A szerződés nem tér ki konkrétan arra ha a vevő hitelkérelmét elutasítaná a bank....csak az alap törvény paragrafus szerepel.
Válaszát előre is köszönöm.

Tamás Mónika
2014, november 17 - 17:10

Tisztelt Látogató!

Kellene ismernünk az adásvételi szerződés tartalmát. Ennek hiányában azt tudom javasolni, hogy a kérdésükkel forduljanak az adásvételi szerződést készítő ügyvédhez. A szerződés megmagyarázása az ügyvéd kötelessége.

Kata
2014, szeptember 1 - 11:41

Segítséget szeretnék kérni!Egy éve elhunyt Édesanyánk,ketten vagyunk örökösök.Édesapánk 22 éve hunyt el,akkor az ingatlan felét megörököltük.Most szeretnénk eladni,mennyi illetéket kell fizetnünk?Köszönöm a választ!

Tamás Mónika
2014, szeptember 1 - 12:14

Kedves Kata!

Egyenesági rokon öröklés esetén nem kell illetéket fizetni.
Az ingatlan eladása után a 22 évvel ezelőtt örökölt tulajdonrész után már nem kell adót fizetni. Az édesanyja után örökölt tulajdonrész után abban az esetben kell adót fizetniük, amennyiben a hagyatéki értéknél magasabb áron adják az ingatlant.

Erika
2014, augusztus 7 - 14:13

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Érdekelne, hogy ingatlan adás-vételnél visszajár-e a vevőnek a foglaló? Nemrég olvastam, hogy a Ptk.244.§ szerint igen, ha a hitelbírálat nem kedvező. Ez valóban így van? Ezek szerint a foglaló ugyan olyan lett, mint az előleg??? Már semmi nyomatéka nincs a foglalónak?
Mi történik akkor, ha az előszerződésbe bele van írva, hogy ha a vevő elbukik a hitelbírálaton visszajár a foglaló. Valóban vissza kell adni?
Eddig úgy tudtam, hogy az előleg visszajár és a foglaló nem. Most nagyon elbizonytalanodtam!
Én vagyok az eladó. Ha foglalót kapok, ha előleget, mostantól mindegy is, mert ha a leendő vevő nem megy át a hitelbírálaton, nekem semmi nem jár?
Lehet, hogy zavarosan írtam le, elnézést kérek érte!

Nagyon várom a válaszukat!!!

Üdvözlettel, Erika

Sándor
2014, július 2 - 11:47

Tisztelt Rácz Péter!

Érdeklődnék, hogy ingatlan adás-vétel esetén, szerződéskötés előtt szeretnénk foglalót adni. Mi lennénk a vevők! Megfelelő formanyomtatványon 2 tanuval aláíratva jogilag megállja-e a helyét vagy csak ügyvéd álltal aláírott papír jó? Sajnos az ügyvéd akivel szeretnénk lebonyolítani az adás-vétel csak 1 hét múlva elérhető. Mi pedig szeretnénk bebiztosítani magunkat!

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Sándor

Tamás Mónika
2014, július 4 - 11:01

Tisztelt Sándor!

A 2 tanú által aláírt megállapodás jogilag megállja a helyét. Fontos azonban tudnia, hogy a megfelelő formanyomtatvány nem biztos, hogy ugyan olyan tartalommal bír, mint egy ügyvéd által készített adás-vételi szerződés tartalma. Ebből adódóan az adás-vételi szerződés megkötésekor felmerülhetnek olyan feltételek, melyet valamelyik fél nem tud teljesíteni és a foglaló, akkor is foglalónak minősül.

Erzsi Markóné
2014, március 3 - 19:04

Megbeszéltük,megegyeztünk szóban a vevővel a családi ház árában,és letette a 10% előleget,de viszont az átvételi elismervényre nem lett határidő írva,hogy mikor fizeti a vételár többi részét,mikor írjuk meg a szerződést.csak az előleg átvételének az ideje.Azóta eltelt 4 hónap,és sehol semmi,csak fizetjük továbbra is a szolgáltatói álltalányokat.Meddig várjak még? Már el tudtam volna adni másnak az ingatlant.Semmiféle szerződést nem írtunk,csak előleg átvételi elismervényt.Mi a teendőm? Köszönöm.

Rácz Péter
2014, március 5 - 21:09

Kedves Erzsébet,

Először is fontos tudni, hogy a foglaló vagy előleg szerepel a papíron és van-e kettő tanú a papíron.
Ha nincs tanú akkor nem magánokirat, így semmit sem ér, sehol sem használható fel. Ha foglaló van
rajta akkor azt nem kell visszaadni a Vevő részére, írásban (tértivevény ajánlva) fel kell szólítani, hogy nyilatkozzanak arról
meg kívánják-e vásárolni az ingatlant.
Ha előleg szerepel a papíron akkor az sajnos nem az Önök pénze, nem tartható meg, akkor is fel kell szólítani a másik felet az ügylet folytatására.
Adás-vételi szerződést / előszerződést / foglaló átvételi nyilatkozatot magánokiratként kell kezelni és tanúzni kell vagy ügyvéd kell ellenjegyezze!
A lakás költségeit az eladó a birtokba adás (és a teljes vételár kifizetése napjáig) napjáig kell viselje amennyiben erről külön megállapodás nem születik.

Üdvözlettel:

Matulay Árpád

Látogató
2014, január 23 - 14:05

Tisztelt cím!
Az lenne a kérdésem, amennyiben ingatlanközvetítőn keresztül vásárolok lakást, az előleget,vagy foglalót a megbízást kapott ingatlanosnak, vagy a tulajdonosnak kell,/lehet kifizetni. válaszát megköszönve!

Rácz Péter
2014, január 27 - 03:27

Kedves Látogató!
Ingatlanvásárlással kapcsolatos előleget, vagy foglalót, kizárólag megfelelő okiratok ellenében, csak a tulajdonos, eladó, vagy írásos meghatalmazottja aláírásával, közvetlen neki fizessen!!!!!!!!
Mindenképpen kérje saját jogi képviselő közreműködését!!!!!!!!!!!

Látogató
2013, július 9 - 21:00

Tisztelt cím!
Ingatlanunkra van vevő, akinek hitelre is szüksége van. Állítólag a törvények változtak, a hitel indításánál már adás-vételi szerződést kell kötni, a bank nem fogad el előszerződést. Ügyvédje a vevőnek van. Segítségét abban kérem, mire figyeljünk a saját érdekeinket is védve. Gondolok itt pl. foglalóra, vagy a banki ügyintézés ideje alatt milyen lehetőségek vannak, vagy mi az ami minket különösen védhet ilyen esetben.
Válaszát előre is köszönöm!

Rácz Péter
2013, július 10 - 13:30

Kedves Látogatónk,
Az első, és legfontosabb tanácsom ami védheti Önöket egy adás-vételnél, hogy egy adásvétellel kapcsolatos tanácsadásnak, képviseletnek sajnos nem elegendő egy fórumon való kommunikáció!
Maga a tárgy okán, amely akár egy élet munkájának eredménye is lehet, több figyelmet kell fordítani, mintsem, hogy tisztességgel válaszolhassak a fórumunkon!
Nagyon kérem Önöket - talán pont azért, hogy ne kelljen később boncolgatni, hogy hol volt a "hiba" - forduljanak jogi képviselőhöz, aki Önöket képviseli, ugyanis egy adás-vételi szerződésnek, "kismillió" tényezője van, amelyet személyreszabva kell alakítani!

Félre ne értsenek kérem, nem kikerülni akarom a választ, hanem óva inteni Önöket attól, hogy valami olyan feltételrendszerű szerződést aláírjanak, amelyet nem lát egy szakavatott! Gondolom megértik, hogy míg egy fórumon néhány dolgot tudunk érinteni - azt is úgy, hogy 3 oldalas jegyzetet írnék - a valóságban, ahány szerződés, annyiféle verzió van!

Az biztos, hogy egy hitelezett vásárlásnál a Bank végleges szerződést kér, és úgy tudom, hogy még foglalót sem szoktak ilyenkor letenni - merthogy a "Bank nem engedi"! Minden Banknak van egyedi feltételrendszere, hogy mit kér az általa finanszírozott ügyletekhez!

Mégegyszer kérem, vegyék komolyan a lakásuk értékesítését, forduljanak jogi képviselőhöz!!! Amennyiben nem találnak, jó barátomat, munkatársamat, dr. Földvári László ingatlanjogászt őszinte hittel ajánlom!

Látogató
2013, június 4 - 19:34

Tisztelt Cím!
Egy olyan problémám lenne, hogy volt egy adás-vételi szerződésünk amiben rögzítettük, hogy mikor kell a lakás árát kifizetni. Előleget írtunk bele a szerződésbe de sajnos az adás vétel nem jött létre a vásárló miatt. Meghosszabbítottuk az időpontot de arra az időre sem tudott fizetni. Mi az ingatlanosnak a jutalékot kifizettük. Mivel mi teljesítettük a feltételeket úgy érzem, hogy kár ért minket és ha jól tudom ezt az előleg összegéből vissza lehet tartani a kár összegét persze ezt mi bizonyítani is tudjuk.
Válaszát előre is köszönöm.

Rácz Péter
2013, június 5 - 15:39

Kedves Látogatónk,
Sajnos nincsenek jó hírem, ill. nem fog örülni a válaszomnak...
Az ügyletbe, sok helyen hibát vétettek... 
...de részleteiben...
 
Elsőként fontos leszögeznem, hogy nem ismerve az Önök szerződéseit (adásvételi, ill. a közvetítői), annak részleteit, csak általánosságban tudok nyilatkozni...
 
Tények:
-A z ingatlanos értékesítő kollégának nem szabadott volna "hagynia", hogy úgy írjanak alá szerződést, hogy nem foglalóként szerepel benne a vételár részlet! Nyilván megerőszakolni senkit sem lehet ezzel kapcsolatban, de úgy gondolom, ez alapvető érdeke mindenkinek...
 
- Az ingatlanhoz tartozó adásvétel, ill. a szerződése, alapvetően elkülönül az adott ingatlant közvetítő céggel kötött megállapodástól ... független attól, hogy a közvetítői szerződésnek függvénye valamilyen szinten az adásvétel...
 
- Sajnos a vevő, jogosan követeli vissza a vételár részletet, ha az nem foglalóként szerepel a szerződésükben! Szerencsés helyzet, ha kikötöttek a szerződésben valamilyen tételű bánatpénzt, ami alapvető lett volna - és itt az Önök jogi képviselője marasztalható el, hogy erre nem gondolt, ha már Önöknek van költségük az adásvétel kapcsán!
 
- Sajnos az ingatlanos kolléga, ill. cég is jogosan igényli, ill. tagadja meg a jutalék visszafizetést, ugyanis ők munka tekintetben értékesítői státuszban, arra kaptak felhatalmazást, hogy olyan vevőjelöltet közvetítsenek, akikkel Önök, mint eladó meg tudnak állapodni, és az meg is történik! A megállapodás feltételeire az értékesítő, max javaslatokat tesz, vagy tehet, arra jogi, vagy kényszerítő hatással nem rendelkezik, kvázi ha a Tulajdonos "butaságot csinál", akkor az a saját felelőssége!
 
Nagyon - nagyon sajnálom a helyzetet, mert ahogy látom, egy ingatlanügyletet (mégegyszer jelzem, nem ismerem a részleteket), több helyen, többen elrontottak (eladó, értékesítő, ügyvéd) , és ez mind az eladó "bőrére" megy! Úgy tűnik az Önök, eladók érdekeit senki nem képviselte!
 
Van lehetőségük a vevővel pereskedni, valamilyen biztatási kártérítés, vagy - ezt ügyvéd kitalálja - akármilyen kártérítési alapon, de nagyon sok reményt nem fűznék hozzá...
 
Javaslatom, a felekkel való kárenyhítési egyezkedés, vállaljanak valamilyen részköltséget, vagy akár a vevőkkel egy olyan megállapodás, hogy akkor fizetik vissza az előleget, ha megvan az új vevő!

Látogató
2011, november 28 - 15:41

Tisztelt Cím!
Ingatlant szeretnék értékesíteni. Foglalóként kértem 1600 eft-ot, mely összeggel az ingatlanon lévő szoc.polt. szeretném visszafizetni. Ebben meg is állapodtunk. De az ügyvédjük azt javasolta a vevőknek, hogy csak 500 eFt legyen a foglaló, a többi pedig részletfizetés. Ez a csökkentés az eladónak is jó lesz?

Rácz Péter
2011, november 28 - 17:22

Kedves Látogató,

Általában, egy ingatlan adás-vételénél a foglaló összege, a teljes vételár 10%-a körüli összeg szokott lenni…
Ha egy vevő, több pénzt ad oda szerződéskötéskor az eladónak, mint a 10%, akkor a feletti összeg, általában már „csak” vételár előlegként szokás adni!
A kettő között (foglaló – vételár előleg (részlet) tulajdonképpen jogi fogalmi különbség van! Lsd: http://www.lagunaingatlan.hu/hu/miirtuk/alapveto-kulonbseg-foglalo-es-az...
Fontos még tudni a foglalóról: http://www.lagunaingatlan.hu/hu/tipp/ingatlan-adas-vetel-foglalo-fizetese

Az eladó (ha biztos a dolgában), akkor nem okoz problémát, ha a szerződéskötéskor kifizetett összeg nem teljes mértékben foglaló, hanem a foglaló mellett plusz vételár részlet!
Ha más lényegi különbség nem mutatkozik, a leírtak tükrében, „nem okoz hátrányt” az Eladónak.
Fontos: Egy ingatlan adásvételnél érdemes jogászi segítséget kérni, tekintettel, hogy az Ön által leírt részletek, a teljes adás-vétel egy igen apró részlete, és lehetnem más olyan tényezők, amelyek a fenti válaszomat befolyásolhatják. A teljes adás-vételi feltételek megismerése nélkül, a fenti válaszom csupán tájékoztató jellegű, felelősséget nem tudok rá vállalni!
Amennyiben nincs jogi képviselője, irodánk ingatlanjogi képviselője, dr. Földvári László a rendelkezésére tud állni!

Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Eladó családi ház XII. Farkasvölgy
375 nm, 8 szobás
699 000 000 Ft
Eladó lakás II. Pasarét
47 nm, 1+1 félszobás
59 900 000 Ft
Kiadó lakás XII. Farkasvölgy
135 nm, 4 szobás
692 000 Ft
Eladó irodaház III. Kaszásdűlő
1200 nm, 15 szobás
865 000 000 Ft
Eladó családi ház Nógrád megye
244 nm, 2+4 félszobás
58 000 000 Ft