Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

Melyek a "sláger" ingatlanok 2013-ban?

Laguna ingatlan | 2013, március 29 - 00:00
Vajon melyek a "sláger" ingatlanok a piacon 2013-ban? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy akinek könnyű, az úgy készüljön, akinek pedig nem, annak segítséget nyújtsunk, hogyan tegye azzá!


Melyek a "sláger" ingatlanok 2013-ban?

 

Ha tetszik, ha nem, Önt is érinti a jelenlegi gazdasági helyzet több szempontból is... Gondolom ezt annyira felesleges részletezni, mert a csapból is ez folyik, és több önjelölt szakértő kapott ezen erőre már az elmúlt években!

 
Azzal is bizonyára mindenki tisztában van, hogy a "helyzet" által, egyik leginkább sújtott piac, az ingatlanpiac, amely ettől függetlenül is folyamatosan változik...
Nyilván a gazdasági helyzet hat az ingatlanpiacra. Személyes tapasztalat szerint is közvetlen, és közvetve is hat rá még a deviza árfolyam, a "banki hitellehetőségek, az állami támogatások is, de bármily furcsa, még az időjárás is!

 

 

Budai bérbeadó és eladó ingatlanokat keresünk   
Kiadná ingatlanát?
Visszahívás kérése!
 

 

Ember legyen a talpán, aki követni tudja a piacot... Ön tisztában van vele, miként alakulnak az árak és mit keresnek a vevők? Miként változnak az egyes ingatlantípusoknál, azon belül a kategóriákban, állapot-, lokáció-, méret-, stb. függvényében, arról nem is beszélve, hogy alapvetően más az eladó, és bérbeadó piac is...
A legegyszerűbb módszer a követésre, ha napi szinten figyeli a híreket, a piaci kínálatot, beszél sok-sok vevővel, bérlővel, minden egyes kategóriában...
 
Ez nem sok idő naponta ... úgy 5-8 óra minden egyéb mellett ... 
Persze, hogy picit szándékos a cinizmusom, mégis igaz, merthogy ennek a szakmának is vannak specialistái, ők az ingatlanos cégek, és képviselői!
 
Már nyilván várja a főcím által ígért konkrétumokat... de előtte még egy gondolat...
 
Fontos, a fent leírtak szerint, hogy jelen levelünk most következő részének szavatossága mindössze néhány hét, max 3-4 hónap! Ki tudna felelősséggel kijelenteni olyat, hogy a piac így, vagy úgy alakul 2013 végére... Ez olyan, mintha pontosan tudnánk mi lesz a következő választások eredménye!
No, de akkor tényleg az aktuális konkrétumok...
 
Konkrétumok, mit is keresnek legjobban az ingatlanpiacon 2013 tavaszán 

 

  • "szépet",
  • "Jót",
  • "olcsót",
  • áron alul...
     

Nem, ez nem vicc! A mai vevő, és bérlői kör, sokkal kifinomultabb, már nem "mindenevő", mint pár éve. Csak azok tudnak eladni és bérbeadni a mai piacon, akik képesek, és hajlandóak idomulni a piac "hisztijéhez", és az éppen uralkodó kereslet - kínálat viszonyához!

Melyek a 2013-as év "sláger"lakásai?
  segíthetünk? ELADÓ az ingatlana?
Küldje el ingatlana alapadatait...
Küldje el ingatlana adatait!  Visszahívás kérése!
  Ajánlatot küldünk! KIADÓ ingatlana van?
Küldje el ingatlana alapadatait...
Küldje el ingatlana adatait!  Visszahívás kérése!
 
10+1 kategória, amely most "menő"
Lényegesen aktívabb a bérlői piac
Általános átrendeződés tapasztalható az ingatlan piacon! Nagyon sokan, akik némi önerő mellett hitelből vásárolnának, azok most a hitelfelvételi nehézségek miatt, kénytelenek bérelni... Napi szinten érkeznek igények, szinte minden kategóriában.
Viszont ma már a lelakott, vagy közepes állapotú lakás nem kiadható a budai régióban! Egy alap, általánosan jó állapotot el kell érje a lakás!
A legjobb tanácsunk a Bérbeadóknak:
Tegye fel a kérdést magának! Ön lakna bérlőként a kiadandó lakásában?
Erőre kapott a kisebb, főleg 2-3 szobás eladó lakások piaca
Volt idő, amikor kifejezetten nehéz volt értékesíteni a 3 szobás lakásokat, és sok esetben a 2 szobások is relatív sokáig vártak a vevőjükre! Ma, ezzel szemben napi szinten érdeklődnek ismét a vevőjelöltek. Keresik az újépítésű, ill. újszerű 60-70m2-es lakásokat, ill. a kicsit régebbi, de jó állapotú, téglaépítésű zöldövezeti lakást is.
Cégek, amelyek nem stagnálnak - keresik a kis irodaházakat
Van egy bizonyos szegmense a mai magyar KKV-nak, akik olyan területen dolgoznak, szolgáltatnak, amelyet valamilyen oknál fogva nem érintett a válság szele! Ők azok, akik éves szinten 50-100%-al növelik a forgalmukat!
Nos ők azok, akik a fejlődésükkel együtt rendre kinövik a bérelt irodáikat, és képesek kisebb irodaházak megvásárlására! Látványos, amikor egy nehezen működő gazdasági közösségben, egy cég megkeres bennünket, hogy 5-800nm-es klasszikus, vagy modern vonalvezetésű önálló családi házat, vagy kis irodaházat keres cégközpontként!
Eladó, és kiadó családi házakat keresnek a jólmenő cégek
Az előző pontban már utaltunk erre a szegmensre, hogy vannak jól, vagy jobban menő cégek, akik a mai piaci, gazdasági helyzetben is fejlődnek, és fejlesztenek. Közöttük vannak olyanok, akik inkább a privát szférát részesítik előnyben, és olyan családi házakat, villákat keresnek megvételre, ill. bérbe, ahova a komplett cég oda tud költözni.
Rövidtávú luxusbérlés
Hihetetlen mértékű igényeket kezd ölteni a média, film, és rendezvény piac azon része, amelyekhez rövidebb, hosszabb időre luxus ingatlanok szükségesek helyszínként. Családi házak, medencés villák, elegáns lakások, kúriák az egyik, míg a legegyszerűbb lakások, és irodák a másik kategória, amelyeket napi szinten keresik a produkciószervezők.
Vannak tulajdonosok, akik már erre szakosodtak! Kifejezetten rövid, pár hónapos, de akár pár napos időre adják bérbe ingatlanjaikat tv-s produkciók helyszínéül, híres színészek magyarországi tartózkodására, fotózásokra, stb...
A kuriózumok még mindig keresettek
A kuriózumlakások talán azon különálló kategória, amely mindig is eladható lesz! Kuriózumok, amelyekből kevés van, vagy különleges helyen, különleges adottságokkal bírnak...
Ilyenek a klasszikus budai villák, a modern, néha futurisztikus, minimál stílusú családi házak, a penthouse lakások.
Egyre többen követik korunk nagy divatját, a minimál, letisztult stílust, amelyre alakítva, formálva a lakást, házat - már amennyire lehet -, lényegesen eladhatóbbá válik még a mai ingatlanpiacon is!
A budai újépítésű lakások
Egyre kevesebb a telek, különösen az olyan, amelyre érdemes társasházat építeni! Azon fejlesztők, akik a klasszikus vonalvezetésű társasházakat építik, szépen lassan "abbahagyják" a munkát, akik pedig a modern, minimál vonalvezetésű házakat favorizálják, azok nem győzik kiszolgálni az újépítésű, modern lakást keresőket! Ők többnyire maguk értékesítenek, míg győzik, ill. míg a könnyen eladható lakásokat nem értékesítik... A maradékkal mindig nagy a "küzdés", és mint tudjuk, abból a bizonyosból várat építeni a varázsló sem tud, így a komplett értékesítési folyamat megtervezése nélküli társasházaknál, a maradék lakások lényegesen rosszabb pozicióban, áron alul értékesíthetőek.
  segíthetünk? Segíthetünk?
Kérjen visszahívást!
Visszahívjuk
Ajánlatot küldünk! Kérjen személyreszabott
ajánlatot
Ajánlatkérés
Ajánlatot küldünk! Összeírtuk,
mit keresnek
ügyfeleink
Ingatlankeresés
 
Az 1-2 szobás lakás örökké "sláger"
Az örökös sláger... Az egy - két szobás lakások piaca, olyan mint Korda Gyuribácsi örökzöldje a "Lady N", vagy karnevál, vagy ...
Az 1-2 szobás lakások esetében szinte mindegy, hogy kiadó, vagy eladó, ha annak "piaci" az ára, akkor vélhetően sikerre számíthat egy jó értékesítővel!
"Kevesebb pénze, több embernek van" - A felújítandó is kelendő!
Ez a mondás is szinte örök, már-már közhely... Ezzel együtt ill. talán pont ezért nagyon is igaz! Mindenki próbál a rendelkezésre álló "kis pénzéből" a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni, mégha egy kicsit toldott, foltozott is lesz. Megvenni egy kicsit nagyobbat, kicsit jobb helyen, és majd "háztájiban" felújítani! A legjobb tanácsunk az eladni szándékozóknak, hogy eszükbe se jusson felújítani, mert amit ráköltenek, és a beleölt munka a legritkább esetben térül meg!
Várjuk a "jó időt"!
Hihetetlennek tűnik, és mégis tényszerű! Évek óta keressük a logikáját, hogy vajon miért tűnnek el a vevők, bérlők, ha rossz az idő?! Amint kisüt a nap, és megjön - most aktuálisan - a tavasz, 15 fok fölé emelkedik a napi hőmérséklet, eláll az eső, vagy a hó (pláne), kedvet kap mindenki, és nagyságrendekkel nagyobb az érdeklődés szinte mindenre!
Talán végszónak pont ez a legjobb! Mi is várjuk a jó időt, addig pedig készülünk, keressük az ajánlatokat, hogy az első napsütéses hét után megbízóink és nyilván magunk örömére eredményeket produkáljunk...
+1 A "banki", vagy más néven "bedőlt" lakások
Kis túlzással, talán a gazdasági válsággal együtt jelent meg a fogalom, és a "hipe" ami a "banki, más néven a "bedőlt" lakások, piaci áron alul való megszerzését illeti.
Nos ezzel kapcsolatban, ha félre tesszük azt a morális tényt, hogy a "lehetőségek" ez esetben mindahányszor egy rossz, elhamarkodott döntéssel, és legtöbb esetben egy család utcára kerülésével kezdődik, őszintén szólva, "láttunk olyat, aki már hallott" ilyen lakásokról, de konkrét tényszerű vásárlásról nagyon kevés esetben tudunk!
Valahányszor megjelenik egy ilyen lehetőség, annyiszor merül fel a konkrét kérdés a pontos feltételekről, és a forgatókönyvről a megszerzéssel kapcsolatban, és általában ez az a pillanat, amikor el is hal az egész!

Óva intünk mindenkit az ilyen, néha valóban kecsegtető árú lakásoktól, mert az esetek legtöbbje mögött, a gyakorlatlan vásárlók részére (sok esetben szándékosan) felfedezhetetlen hiányosságok, jogi kérdőjelek, és ahogy ügyfeleink sztorijaiból halljuk, veszteségek szerepelnek! Ne menjen kétes üzletekbe, letétekbe, zsebbe csúsztatandó borítékos sztorikba ... nem éri meg!
 
Kérdése van? Ne várjon!      Irjon! | Hívjon! | Visszahívjuk!
Tudta Ön?
Az előző hírlevelünkben a "bérbeadhatatlanság" 10 fő okát taglaltuk
 

A 2013-as, bérbeadásból származó jövedelem adózási szabályairól, ill. a hozzá tartozó fontos részletekről is rövidesen írunk! Szóljon, ha nem bír várni...

Kövessen minket!
A legérdekesebb, leginkább naprakész információk...

Find us on Facebook Laguna Ingatlan twitter Laguna Ingatlan fórum
Energiatanúsítvány?
Minden eladó és kiadó ingatlanhoz mellékelni kell az Energetikai tanúsítványt! Segíthetünk?
Részletek
  segíthetünk? Segíthetünk?
Kérjen visszahívást!
Visszahívjuk
Ajánlatot küldünk! Kérjen személyreszabott
ajánlatot
Ajánlatkérés
Ajánlatot küldünk! Összeírtuk,
mit keresnek
ügyfeleink
Ingatlant keresünk
 

Érdekli az INGATLAN SZAKMA? Munkatársakat keresünk!
Ingyenes tippek ingatlan tulajdonosoknak! Kattintson ide!
Ügyfeleink konkrét ingatlankereséseit itt megtekintheti!
Eddigi hírleveleinek archívumát ide kattintva éri el!
Cikkünket eddig 9072 látogató olvasta el
Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (0 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Eladó lakás III. Óbuda
45 nm, 1+1 félszobás
31 900 000 Ft
Kiadó lakás II. Hárshegy
127 nm, 4 szobás
534 000 Ft
Eladó lakás VII. Erzsébetváros
159 nm, 4 szobás
129 500 000 Ft
Eladó telek XI. Sasad
1182 nm,
139 000 000 Ft
Kiadó családi ház II. Szépvölgy
220 nm, 5 szobás
783 200 Ft