Kérjük, látogassa meg weboldalunkat!!! Kérjük, látogassa meg weboldalunkat!!! Kérjük, látogassa meg weboldalunkat!!!
céginfó | Írjon nekünk! |
eladó lakások | kiadó lakások | kiemelt ajánlataink | kukucska

 

Kedves Látogatónk !

...azt reméljük, hogy Ön még nem evett a "keserű levesből"!

"LAKÁSMAFFIA, már a levesben"!
...azaz mégegy recept a az ingatlan tulajdon megvédésére ...

 

Számtalan esetet hallunk a rádióban, látunk televízióban, hogy a "lakásmaffiá"-nak hányan esnek áldozatul, és milyen módon, de igazán jó ötletet a védekezésre eddig alig alig kaptunk...

A lakásmaffiának leginkább azon lakóingatlanok tulajdonosai eshetnek áldozatul, akik lakása alacsonyabb árfekvésű, azaz könnyen, gyorsan eladható, de ezen belül különösen az idősek voltak kitéve annak a veszélynek, hogy becsapják őket, és a "fejük fölül - lábuk alól " eladják a lakásukat.

Miről is beszélünk??? >> Esetek ...

A "csalás" alapja, természetesen a pénzszerzés. Tulajdonképpen a leggyakrabban az az eset fordul elő, amikor valamilyen "matt helyzetbe" szorítják a tulajdonost, általában nem jogosan, és Ő kénytelen odaadni a lakását mélyen a piaci ár alatt. Itt jönne a törvény, és a jog ismerete. Ttermészetesen, ha a tájékozatlan tulajdonosnak lenne jogi képviselője, nem kerülne ilyen kényszerhelyzetbe ... Azonban általában nincs és így ";megy is a lakás";!

Valami hasonló a helyzet, a  befektetésnek vásárolt ingatlanok, telkek, nem használt lakások esetében is, ill. a bérbeadott ingatlanokkal is, ugyanis ezeknél is egyszerű volt a dolguk a trükkös, hamis eladóknak!

Másik klasszikus, vagy mondjuk inkább úgy, hogy sokkal rafináltabb eset, amikor bérelnek egy lakást, és a bérlő (gyártva egy hitelesnek tűnő tulajdoni lapot) tulajdonosnak kiadva magát, egyszerűen eladja az ingatlant, hivatkozva "megszorult" anyagi helyzetére... Csodálkozom, - hogy őszinte legyek - hogy szerencsétlen vevő az esetek jó részében gyanútlanul elfogadja a nem saját maga, vagy ügyvédje által biztosított ingatlan tulajdoni lapot ... Az ingatlanok adásvételének egyik alapvető ügyintézési pontja kellene hogy legyen, hogy én mint vevő szerzem be, de minimum a saját ügyvédem, az ingatlan telekkönyvét, azaz tulajdoni lapját, megbizonyosodva arról, hogy az hiteles, valódi adatokat közöl, ill. az az eladó, aki a tulajdoni lapon fel van tüntetve!

Na és ez az! A másik trükk!

Ezzel is találkozunk időnként, amikor nem a tulajdoni lap a hamis, hanem az "eladó" személyazonossága! Nem vagyunk hatóság, úgy gondolom, legtöbbünknek nincs képzettsége ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy az eladó az e, akinek kiadja magát, kvázi igazi e az a személyi okmány.

Nincs jól bevált módszer erre... az ügyvéd, pláne ha a sajátunk (aki készíti az adásvételi szerződést) meg fogja nézni, "igazoltatja" az eladót, ill. ellenőrzi, hogy az adatok kersztbe oda-vissza stimmelnek e! Érdemes több személyi okmány által meggyőződni a hitelességről, ill. esetleg bekérni az Ő adásvételi szerződését, amielyen vásárolta, ill. egyszerű keresztkérdéseket feltenni a saját vásárlásáról - mikor vette, kitől, stb, merthogy ezek mind fellelhetők az ingatlan teljes (!) tulajdoni lapján, és ezeket ugye tudja, vagy legalábbis kellene hogy tudja ...

Mégegyszerűbb a helyzet ha egy nem lakott ingatlan, akár egy üres telek, földterület esetét nézzük! Oda ugye még kulcs sem kell, egyszerűen ott van, megtekinthető utcáról, helyszínrajz beszerezhető, és és és ... hátakkor most mit tegyünk???

Védekezés tekintetében, bármely fenti esetet is nézzük, eddig talán az egyik legjobb ötletnek, az ingatlan ú.n. leterhelése tűnt!

Ebben az esetben a tulajdonos valamely "kedvenc" bakjától egy alacsony összegű hitelt vett fel, mondjuk 10-20 évre, amely által a Bank egy jelzálogot tett az ingtalanra széljegyzetként.

Valljuk be, sok esetben a banki jelzálogot egyébként is nehézkes törölni, de mindenesetre a törlési engedély beszerzése mindig procedúra, amelyet egy trükkös eladó inkább nem vállal.

Egy alacsony összegű jelzálog havi szinten néhány száz forintos törlesztése igazán nem nagy ár ahhoz, hogy inkább az egyszerűbb esetet válassza a trükkös eladó, és a "mi" ingatlanunktól inkább továbbálljon! Ha pedig valóban el akarjuk adni, akkor egyszerűen kifizetem a bankot, aki pedig gond nélkül kiadja a jelzálogtörlési engedélyt, és máris tehermentes az ingatlan.

Ez különösen a telkek, földterületek esetében vált be, ahol ugye nem állok ott, lakom benne, így ellenőrizve nap mint nap!

"Demostaztán ..." 2006 április 3. "Az új lehetőség!"

A  Fővárosi Kerületek Földhivatala bevezette a lakosság részére is a frappáns elnevezésű, "Figyelünk, és értesítünk" szolgáltatást!

Ez a szolgáltatás arról szól, hogy bármilyen változás történik ingatlanunk tulajdoni lapján, akkor a nyilvántartó rendszer erről egy jelzést küld a tulajdonos részére SMS-ben, vagy e-mailen!

"Változásfigyelő szolgáltatásunk lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy az ingatlanok tulajdoni lapjának módosításairól, változásairól gyorsan értesülhessenek e-mailen és/vagy SMS-ben. Ezáltal fokozható az ingatlanokhoz fűződő tevékenységekkel kapcsolatos biztonság, illetve a megrendelő által is követhetővé válnak az ügyintézés tulajdoni lap változással járó lépései."

a részletes tájékoztató mindenki számára elérhető a Földhivatal honlapján >>

A figyelünk és értesítünk szolgáltatás mellett, már viszonylag egyszerűen elérhető az "online tulajdoni lap", amelyel lehetőségünk van, "akármikor" egy adott ingatlan tulajdoni lapjába való betekintésre ...

Online, tehát éjjel-nappal, akár hétvégén is! Természetesen a rendszer nem bárkinek hozzáférhető, de ma már egyre több ingatlan-, és ügyvédi iroda rendelkezik ezzel a lehetőséggel, akik a rendelkezésre tudnak állni. Használjuk a lehetőséget bátran! A lehetőségről érdeklődjön munkatársainknál a 200-9960 telefonszámon, vagy akár e-mailben!
................................................................................................................

Következő hírleveleinkben hasznos tanácsokat adunk ...
  • "Mire figyeljünk lakásvásárlás előtt..."
  • "Mire figyeljünk lakásbérlés előtt..."
  • "Hasznos tanácsok lakáseladás előtt..."
  • "Hasznos tanácsok lakás bérbeadás előtt..."
................................................................................................................

Heti "beszólásunk":

"...a tapasztalat segít minket, hogy legközelebb ugyanazt a hibát sokkal ravaszabban kövessük el!"

................................................................................................................

Ön a Laguna Ingatlanközpont általános hírlevelét olvassa. Ön feltehetőleg már kapcsolatba került velünk valamilyen módon - így találhatott ide! Feltételezzük és reméljük, hogy érdekes lehet az Ön részére néhány olyan információ, ötlet, amely egy pillanatnyi, vagy jövőbeni ingatlanvásárlással, bérbeadással kapcsolatos ... nézelődjön kedvére!!!

INGATLAN GYORSKERESŐ

Eladó Kiadó

típusa:

területe:
ára:
 
- m2
- Ft
       
Amennyiben szeretne tőlünk hasznos tanácsokat kapni ingatlanvásárlás, bérlés esetére, időről időre értesülni a legjobb ajánlatokról, nincs más dolga, mint ide kattintva feliratkozni az ingyenes LAGUNA hírlevélre:
www.lagunaingatlan.hu/hirlevel
............................................................................................................
© 2006 - LAGUNA Ingatlanközpont.
1026 Bp. Pasaréti út 53. - tel.: (061) 200-9960, e-mail: hirlevel@lagunaingatlan.hu

Ha Önnek tetszett a cikkünk, kérjük, küldje tovább a kollégáinak, ügyfeleinek, barátainak. A cikkünk elérhető: http://www.lagunaingatlan.hu/hirlevelek/20060701 címen!
Ha nem tetszett, vagy észrevétele van >> akkor nekünk mindenképpen szóljon!
 

Van egy bérbeadó ingatlana???

Matulay Árpád munkatársunk, már türelmetlenül várja jelentkezését!!! Kérdezze meg mindenképp, hogy mit jelent a

LAGUNA RENTSERVICE szolgáltatásunk!

02465

menü
 
1436 2 szobás csendes kislakás
[ 1436 ]
 
II. Kuruclesen , 55 nm-es term.véd. tertülettel határos, fiatalosan felújított 2 szobás, kocsibeállós, lakás eladó. További infok >>
22 millió Ft
 
.............................................
AartDeco, felújított luxuslakás
[ 1769 ]
 
II. Pasaréten, I. em-i, polgári, generálisan felújított, 54 nm-es 2 szobás ArtDeco stílusú lakás, kifejezetten igényeseknek eladó. További infok >>
25.9 millió Ft
 
.............................................
Rittka alkalom!
[ 1317 / 2333 ]
 

Rittka alkalom! XII. kerben L6 övezetű (15%) 100 nm-es építési telek, kis bontandó házzal 78 és 95 millió forintért! További infok >>

78 / 95 millió Ft
 
.............................................
 
2338 II. törökvészi panorámás lakás, garázsokkal
[ 2338 ]
II. Törökvészen,panorámás, 85 nm-es, 3 szobás jó állapotú, cirkofűtésű emeleti lakás, garázsokkal eladó. További infok >>
37.9 millió Ft
 
.............................................
 
Extravagancia 1 szinten, 240 nm-en!!!
[ 2330 ]

XII. Kútvölgy szélén igazi különlegesség! Nettó 242nm-es egyszintes lakás, 300nm-nyi terasszal, panorámával, medencével, nappali + 4,5 hálóval.. További infok >>

180 millió Ft
 
.............................................
 
Mediterrán luxusvilla, hihetetlen Dny-i, városi panorámával!
[ 827 ]

II.GUGGER-hegyen, szuper-panorámás, 560 nm-es, mediterrán luxus villa, ha-talmas teraszokkal, belső medencével, garázsokkal eladó. További infok >>

295 millió Ft
 
.............................................
  Keressen eladó és kiadó ingatlanaink között olyat amely leginkább megfelel Önnek!
  Eladnánk - Kiadnánk ingatlanát!!! >> Küldje el eladó / kiadó ingatlanának alapadatait!!!