Lakópark-kicsit másképp - Somlói lakópark a Gellérthegyen

2013.06.29.
Ez egy archivált cikk! A szövegben elavult információk fordulhatnak elő!

 

A beruházókat általában a pénzügyi szempontok és a maximális funkcionalitás, kihasználtság vezérlik.A minél több eladható négyzetméter, kiadható üzlethelyiség mindenek felett, és ez természetesen sokszor megy az esztétika rovására. Persze azért az ilyen épületeknek is „szépnek” kell lenni amire jó ránézni, ahová a lakók szívesen járnak haza.

 

Felmerül persze a kérdés mi is az, hogy „szép?

 

A lakóparkok legnagyobb része nem képvisel semmilyen stílust bár vannak kivételek.  Budapesten a budai és a pesti oldalon is találunk egy-egy mediterrán hangulatú lakóparkot ahol ez a stílus a homlokzaton és a belső kerten is átfut - meleg földszínekkel, zsalugáterekkel - és egységes hangulatot kölcsönöz az épületnek.

Aztán jó pár éve divat, s talán mára ezért kicsit „kiégett” stílus a modern-minimál mely szintén csak pár lakóparkon vonul végig, de nehéz észrevenni a sok, alapvetően funkcionális lakópark között, melyek formavilágukkal, pasztellszíneikkel tömegtermékként hirdetik a modern lakótelep eszméit.

 

 

Ingatlan értékesítőként azért tisztában vagyunk a lakóparkok kétségkívül pozitív tulajdonságaival is. A komplexitással amelyet nyújt. Hiszen sokan szeretnek újszerű, az igényeket kielégítő, nem túl nagy személyes odafigyelést igénylő ezért kényelmes környezetben élni, hogy munkájukra, családjukra koncentrálhassanak.

 

És néha összejönnek  a dolgok…

 

Épülnek persze olyan lakóparkok is, melyek minden elődtől szinte csak a pozitív tulajdonságokat veszik át, s harmóniát teremtenek a lakások és a környezet között, építészeti stílus és funkcionalitás között, s adnak hozzá még egy kicsit...

 

Mi az a kicsi plusz amitől az élőhely otthonná válik?

 

Az ember természeti lény és vágyik a szabadba.

 

A kert!

 

Manapság minden lakóparkot úgy terveznek, hogy belső kertjükben a lakók úgy sétálgathassanak akár  saját kertjükben, persze ez a kert egy-két perc alatt végigjárható, valódi élvezetet nem nyújt.

 

A Laguna Ingatlan megtalálta és bemutatja Önöknek az egyik, ha nem az egyetlen, a budai oldal kiemelt  részén található, igazán egyedi hangulatú lakóparkjának lakásait ahol a hatalmas park igazán része az ott lakók életének.

 

Épületeit mintha a hegyoldalból vájták volna ki, hatalmas barna tömege illeszkedik a lejtős zöldbe.

 

 

 

 

 

 

A 48 lakásból álló luxus lakópark Budapesten, a Gellért-hegyen valósult meg, az egyetlen megmaradt, mintegy közel 1 hektáros egybefüggő, panorámás telekingatlanon. A telek déli lejtésű, megközelítése a Bp. XI. kerület Somlói útról történik.

 

A lakópark tervezője az Ybl díjas Zoboki Gábor - a Művészetek Palotája – építész tervezője.

 

Az épületek egyedi külső kialakításúak, szinte minden lakás erkély, vagy teraszkapcsolattal rendelkezik, kültéri faburkolattal ellátott, mozgatható árnyékoló zsaluval felszerelt.

 

 

 

A Parkban 3 ház épült, és a Park címéből, 64-66-68 számokból visszavezetve került

elnevezésre a 64-es alsó, 66-os jobb felső, és 68-as bal felső ház (a helyszínen,

az utcáról nézve pont fordítva minden)

 

 

A somlói lakópark térkép szerint az alábbi linkre kattintva tekinthető meg a google térképén:
Somlói Lakópark a Google térképén

 

A lakópark még megvásárolható lakásainak listája: 

 


Részletes árlista elérhető: www.somloiut.hu/pricelist.pdf

 

Fontos tudni, hogy a lakások belül, úgynevezett „emelt szerkezetkész” kivitelben készültek el azzal a szándékkal, hogy leendő lakói, maguk tudjanak a belsőépítészeti kialakításról dönteni.
Ez költségekben azt jelenti, hogy az egyedi igényekhez illeszkedő befejezés a lakás árának kb 5-7 %-a (ez egy viszonyszám), amelyet igény szerint mi is, ill. akár az Ön által választott belsőépítész, kivitelező csapat is elkészíthet…
Ezen kialakításokhoz igény esetén díjmentes építészeti, technikai, és kivitelezői tanácsadást is biztosítunk...


Az egyes lakások befejezéséhez a szaniterek, belső nyílászárók, a burkolások, valamint a festés mázolás elvégzése szükséges.


A lakások mindegyike mennyezet fűtés-hűtés rendszerrel ellátott, amely önálló mérőórával - hőmennyiség mérővel rendelkezik, hasonlóan a víz, és elektromos ellátáshoz.

 

Értékesítés:
0620-935 9999

 

 

  Kezdőlap
Technikai adatok  

 

 

 Lakás-árak

 

 

Részletes ajánlatkérés


 


  Eladó lakások  
     
  64-es épületben  
  123nm-3,5sz-79,9M  
*167nm-5sz-103,8M  
  44nm-1sz-23,9M  
  37nm-1sz-19,9M  
     
  64nm-1,5sz-39,9M  
  125nm-3,5sz-79,9M  
*210nm-6sz-123,7M  
  37nm-1sz-19,9M  
  44nm-1sz-23,9M  
     
  66-os épületben  
  -88nm-2sz-39,8M  
  -85nm-2sz-54,9M  
  -50nm-1sz-29,8M  
     
  145nm-5sz-79,8M  
  86nm-2sz-59,8M  
 

92nm-3sz-59,8M

 
     
 

157nm-5sz-89,8M

 
  86nm-2sz-59,9M  
  91nm-3sz-59,9M  
  105nm-3sz-89,7M  
     
  68-as épületben  
  109nm-4sz-79,5M  
  110nm-4sz-79,9M  
     
  -93nm-2sz-54,9M  
  84nm-2sz-59,0M  
 
Az oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ...
Megértettem