"Ki marad talpon az ingatlanpiacon?"

2013.06.28.
Ez egy archivált cikk! A szövegben elavult információk fordulhatnak elő!

Ezekre a kérdésekre hazai és nemzetközi sztárelőadók keresik a választ a november 10-én ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Portfolio Property Investment Forum konferencián.

Kivételes időket élünk. A tavalyi évben kirobbant pénzügyi-gazdasági világválság alapjaiban rázta meg az ingatlanpiacot és kérdőjelezte meg az elmúlt évek finanszírozási, befektetési gyakorlatát. Az ingatlanpiacon új időszámítás vette kezdetét, a szektor minden bizonnyal új alapokon fog újraindulni. A magyar gazdaság általános teljesítménye soha nem játszott még ilyen fontos szerepet az ingatlanpiac életében. Ebben a helyzetben minden eddiginél fontosabb a világos helyzetértékelés és piacismeret, az őszinte vélemények és a piaci konszenzus megteremtése.

A Portfolio.hu Property Investment Forum a legnagyobb volumenű ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig, 2005 óta. A 2009-ben ötödik alkalommal megrendezett esemény a legfontosabb hazai szereplők, és a legbefolyásosabb régiós szakemberek első számú fóruma, a hazai ingatlanpiac legmagasabb szintű döntéshozói-cégvezetői találkozója.

Nemzetközi sztárelőadók

A november 10-i konferenciát a KBC londoni vezető közgazdászának, Papp Zsoltnak az előadása nyitja meg, aki többek között a magyar gazdaság általános kilátásairól, az euró-bevezetés lehetséges időpontjáról és az előttünk álló növekedési pályáról fog előadást tartani. Alessandro Bronda, az Aberdeen Property Investors globális befektetési stratégája pedig a befektetési alap közép-európai ingatlanpiacra vonatkozó 5 éves előrejezését mutatja be a budapesti közönségnek. A nemzetközi kitekintést követően a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők ülnek le egy asztalhoz és vitatják meg a szektor jelenlegi helyzetét és kitörési pontjait. Az asztalnál helyet foglal majd Futó Gábor (Futureal), Nagygyörgy Tibor (Biggeorge's), Noah Steinberg (Wing), Takács Ernő (Talentis) és Török Árpád (TriGranit).

Az elmúlt évekhez hasonlóan idei konferencián is nagy hangsúlyt kap a lakáspiac, hiszen a mögöttünk álló egyben hatalmas változások mentek végbe a szektoron belül. A budapesti lakáspiac középtávú esélyeiről Marcus Cieleback , a Patrizia Immobilien vezető elemzője tart majd előadást, míg az FHB Bank, a Duna House és az AL Holding első emberei a hazai lakáspiac rövid távú kilátásairól, finanszírozhatóságáról beszélgetnek majd a lakáspiacról szóló szekcióban.

Az idei konferencia középpontjába az ingatlanszektor kitörési pontjait, a közeljövő lehetőségeit állítják a szervezők. A konferencia választ keres a finanszírozás, a bérbeadás egyre égetőbb kérdéseire, számba veszi az egyes szektorok helyzetét és lehetőségeit, és bemutatja a jelen helyzetben is sikeresen működő vállalatok stratégiáját. A konferencia előadói és panelistái között szinte az összes meghatározó hazai piaci szereplő vezetőit megtaláljuk.

Új szekciók

A Lakáspiac, az Irodapiac, a Hotelpiac és a Kiskereskedelmi piac mellett idén több új szekció is megjelenik a délutáni programban. Külön szekció keretében foglalkozunk olyan különösen aktuális témákkal, mint az Üzemeltetés (FM) és az ingatlanszektort érintő Adózás változása. Ezen kívűl Városfejlesztések és Önkormányzatok néven olyan új szekciót szervezünk meg, ahol az EU-s források felhasználásáról, valamint a nagy településfejlesztési beruházásokról beszélnek majd az önkormányzati és a fejlesztői oldal képviselői.

 

forrás: http://www.ingatlanhirek.hu 

Az oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ...
Megértettem