Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

Elindul végre az ingatlanpiac

Laguna ingatlan | 2010, január 12 - 17:48

Szakma képviselő egyöntetűen állítják, hogy a válság óriási tisztítást eszközölt a szakmában, úgymint az építtetők, másrészt az értékesítők körében!

Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a piac kettéválására számítanak a szakmában maradt legelhivatottabbak, ugyanis várhatóan 2010-ben csak a jó adottságú lakások szegmensében vélhető a fellendülés!

 

Az ár/érték arány egyértelműen kimagasló szerepet kap, mondja a Laguna Ingatlan munkatársa - Matulay Árpád.

 

A még átlagos vevői elvárásokat sem kielégítő, nem megfelelően ár-pozicionált lakásokat a tulajdonosok - újépítésűek esetében a fejlesztők - továbbra sem tudják majd értékesíteni, bérbeadni.

 

Tamás Mónika a Laguna Ingatlan cégvezetője szerint, az ingatlanok a piacon, legyen az eladó, vagy akár bérbeadó, a tapasztalat szerint több 10 %-al, esetenként akár 50%-al is túlárazottak.

 

Addig, amíg a magyar fejlesztők, és eladó tulajdonosok elvakultan állítják, hogy minden más rossz, és a sajátjuk a legeslegjobb, és "nem húzzák a homokból ki a fejüket" nem várhatnak eredményt 2010-től!

Persze, van időnként 1-1 "szerencsés" aki eladja az irreális árú ingatlanát, de arról általában nem szól a reklám, hogy milyen egyéb körülmények voltak még - mint pl szomszédban lakik a család, és "megérte" drágán venni, vagy épp nagyon tapasztalatlan volt a vevő, stb...

 

"Zelei Zoltán, az Elephant Holding értékesítése igazgatója arra számít, hogy a forgalom idén 10-20 százalékkal élénkül meg.
A 2010-es évben jóval kevesebb lakás építésével számol a szakember, mivel a fejlesztők új projektek helyett jelenleg a már készülő vagy felépült lakásaik értékesítésére koncentrálnak.

 

A piac fokozatosan keresletivé alakul majd át, mely folyamat 2011-ben fog tetőzni."

2010 elejére további áresésre számítanak a szakemberek!

Arra számítanak, hogy már nem az új lakások piaca lesz, ugyanis a fejlesztők jelentős része a meglévő lakásainak egy részét - kényszerűségből - csökkentett árakon próbálja majd értékesíteni, egy másik része azonban vélhetően kitart a korábbi árszintek mellett.

 

A vezető ingatlanértékesítők szerint a lakásvásárlási hajlandóság 2010 második félévétől indulhat erősödésnek, 2011 közepére visszaállhat a válság előtti, 2008-as ingatlanpiaci helyzet.

Az árak az idei első félévben még tovább esnek, viszont a továbbiakat illetően bizonytalanságot jelent a parlamenti választások kimenetele.

Vélhetően a vevők, és eladók körében is, ezt megelőzően és ezt követően néhány hónapig várakozó álláspont várható, figyelve, hogy mi történik a hitellehetőségek, és minden más olyan lehetőség szempontjából, amelyek segíthetik a vásárlást, vagy az eladást!

 

Vissza a Hírek oldalra 

 

.

Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (0 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Kiadó üzlethelyiség I. Naphegy
23 nm, 0 szobás
252 000 Ft
Eladó lakás XII. Virányos
270 nm, 5 szobás
450 000 000 Ft
Eladó lakás II. Törökvész
193 nm, 6 szobás
350 000 000 Ft
Kiadó üzlethelyiség XIII. Újlipótváros
98 nm, 2 szobás
450 000 Ft
Eladó lakás XIII. Újlipótváros
110 nm, 4 szobás
95 000 000 Ft