Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

Augusztusban lakást kiadni a legkönnyebb...

Laguna ingatlan | 2012, augusztus 12 - 11:10

A szeptember minden ember életében közvetlen, vagy közvetve, de egy új időszak kezdete.

Megítélések szerint, még talán a január hónapnál is "nagyobb" fordulópont az augusztus / szeptember, talán ezért is az egyik legfontosabb időszak a bérbeadni kívánók részére! Ha jól pozícionálják az ingatlanjukat kínálati terület, és ár tekintetében, akkor szinte biztosra vehető a siker!


 

 

Egy időszak, amikor egy a BÉRBEADÓ ingatlant BÉRBEVESZIK

 

Talán Ön is hallott már róla, de lehet, már tapasztalta is, hogy az ingatlan bérbeadási piac egyik "legerősebb" időszaka, amikor a legtöbb bérlő keres ingatlant, az a július közepétől, augusztus végéig terjedő időszak ...

Nem nagy csoda, hiszen a szeptember hónap, közvetve, vagy közvetlen, szinte minden ember életében egy új időszak kezdete.

Szeptember elején indulnak az iskolák, számos tanfolyam, és közhivatalok is ... Véget ér a nyár, és véget érnek a szabadságolási időszakok.

Ezzel együtt, az emberek túlnyomó része, visszakerül a "normál kerékvágásba", egy klasszikus életvitelbe, mely azon családok ill. személyek esetében ahol ez költözéssel, városváltással, stb jár, és nem rendelkeznek saját lakással, bizony felmerül az igény a bérlakásra...

 

 

Ez a levél a MOST-ról szól, nem mintha "üres" lenne a többi időszak ... de most tényleg kánaán uralkodik a bérlői érdeklődésből, bár szó mi szó, egyre kevesebb a megfelelő ingatlan, amit találhatnak az érdeklődők!

 

Nem is gondolnánk hányan keresnek ebben az időszakban
bérbeadó lakást, házrészt, házat

 

Az ingatlanirodák egy része, ezt a tényt már évekkel ezelőtt felfedezte, és júniusban, ahogy csökken az eladó lakások iránti érdeklődés, azzal együtt ráerősítenek a bérbeadó piac fogadására, és "gyűjtik" a kiadó lakásokat, hiszen már már szabályszerűen július végére a kiadó lakások iránti kereslet 5-8szorosára emelkedik!

 

2012-ben se volt ez másképp - minden valamire való kiadó lakás elkelt

 

2012-ben sem volt ez másképp, a Laguna ingatlannál ... gyakorlatilag az érdeklődési statisztikák mutatják egyértelműen, hogy míg a vásárlási szándék (érdeklődések) az egyharmadára esnek vissza a cca. 40 napos igazi nyárban, addig a bérleti szándék a napi 1-2 érdeklődésről, a "nincs elég kezem felvenni a telefont" szintre emelkedik.

Keresik, a szokásos 1-2 szobás lakásokat - bár ez egész évben "sláger" - az egyedülállók, vagy párban költözők, a kiscsaládok, egy, max 2 gyerekkel a 3-4 szobás lakásokat, kis házrészeket (iker-, sorházakat, és természetesen megvannak a nagycsaládosok, ill. a kényelmet, eleganciát keresők is, akik a közepes, és nagy, luxus házakat nézegetik, és "viszik"!

A diplomáciai testületekhez, és a multinacionális cégekhez is megérkeznek a következő etap vezetői, munkatársai is, és ők is rendre megérkeztek közvetlen, vagy közvetve a Laguna ingatlanhoz, igényeiknek megfelelő kiadó villát, vagy bérelhető családi házat keresve.

 

Ilyenkor picit kapkod mindenki, hiszen a keresők a legjobbat szeretnék, a tulajdonosok pedig nem lemaradni szeretnének, az ingatlanos pedig kiszolgálni szeretne, hiszen mint bármilyen kereskedelmi területet is nézzük, a mondás ilyenkor az, hogy "addig kell ütni a vasat, míg meleg":..

 

Van akinek így sem sikerül kiadni

 

Sajnos természetesen ilyenkor is vannak olyanok, akiknek nem sikerül kiadni ilyen, vagy olyan okból kifolyólag ... Összeszedtünk néhány klasszikus "hibát", amelyet a Tulajdonosok, bérbeadni szándékozók klasszikusan el szoktak követni, és sikertelenül zárják ezt az időszakot.

 

Az örök "hiba" - a nem megfelelő pozicionálás

Sok esetben nem megfelelő bérlői körben kínálják, ill. nem a megfelelő közvetítővel - és ebben a kategóriában a leggyakoribb eset, hogy nem a megfelelő áron!

■ Nem mindegy, hogy egy ingatlant milyen bérlői körnek kínál az ember, hiszen ma már igencsak különbözőek az elvárások, és a kínálat is. Nagyon fontos, hogy "jól célozzunk" ezen területen!

■ A megfelelő közvetítő választása sem egy elhanyagolható rész, hiszen, ha "csak egy adat" az ingatlana egy bázisban, és nem törődnek vele, akkor nem túl sokat ér! Ha olyan ingatlanközvetítőt választ, aki "meg meri mutatni", hogyan publikálja az ingatlanát, és az Önt meggyőzi, hogy ha ilyet keresne, akkor felhívná - talán ez a legegyszerűbb mérce, hogy megfelelő e, ill., hogy van e "produkció"!
Vigyázat, az ingatlanközvetítő, nem varázsló! Ha az ingatlan túlértékelt, vagy rosszul pozícionált, akkor egy jó közvetítő sem tud eredményt elérni! A bérlőket sem ejtették a fejükre!

■ A megfelelő ár! Ez talán a legtöbbet vitatott terület, és nagyon "vékony jég"!

Ha nem megfelelő az ár, akkor bizony nem kerül a keresések tekintetében a szem elé, és érdeklődő sem lesz! Tudni kell, hogy általában a piacon az ingatlanok legnagyobb része - tisztelet a kivételnek (merthogy ilyen is van) - 20-25%, sőt egyes esetekben 30-35%-al túlértékelt! Hihetetlen szám! Nem szeretnék mutogatni, mindenki tartson önvizsgálatot, egyeztessen hozzáértőkkel! Mondom HOZZÁÉRTŐKKEL!

Az ármeghatározás, árpozicionálás az üzlet alfája-omegája! Sok pici, - mérföldkő fontosságú - részletre kell odafigyelni!

Néhány %-os különbség is ellehetetleníti a sikertől a tulajdonost! Ha pl. 10%-al magasabb egy ár, mint amit a piac elfogad, akkor eltelhet 2-3 hónap is eredménytelenül, amely azt eredményezi éves szinten (feltéve, hogy HA sikerült az eredeti elképzelés szerint kiadni)20-30%-al adtuk ki olcsóbban!!!!  10%-al több bevétel éves szinten cc. 1 havi többlet, míg a 2-3 hónap várakozás 2-3 hónap kiesés + a hozzá tartozó fizetendő rezsi!!!

 

A piac nem ismerete

Akinek hosszú ideje bérbe volt adva az ingatlana, és "visszakerül" a piacra, az sokszor arconcsapásként szembesül a változásokkal kapcsolatban. Neki a szakember segítségére úgy van szüksége, mint az úszni nem tudónak a mentőövre! Nagyon el lehet tévedni, ha a 2-3 évvel ezelőtti feltételekben gondolkodunk! Kiemelten javasoljuk a szakmai konzultációt egy már említett hozzáértővel!

 

A nem megfelelő hozzáállás

Sajnos ilyen eset is sokszor fordul elő ... a bérlő is ember, ha nem is mindig "egyenes", és a bérbeadás, egy "oda-vissza" üzlet, ahol a felek egymásért vannak ... egymás céljainak megvalósítására!

 

Nem megfelelő képviselet (ingatlaniroda)

Nem mutogatnék tiszteletre méltó kollégák felé, de ez is egy piac! A megfelelő képviselő kiválasztása is egy alapkő ennél az üzletnél! Megbízás előtt érdemes, ha mást nem beszélgetni, kicsit a kompetencia után érdeklődni, ill. ki mit tesz, és azt hogyan ... Mi azt szoktuk javasolni, hogy a tesztelés a legjobb mérő!

 

Nem megfelelő állapot

Többször találkoztunk már a bérleti piacnak nem megfelelő állapotú lakással, házzal ... Létezhet, hogy egy felújítandó, vagy egy nem tip-top ingatlant bérbevesz valaki, akár felújításért cserébe, vagy beszámolással, de akkor ezt az állapotot tükröznie kell az árnak! Itt is azt tudom javasolni, hogy érdemes az interneten körbenézni a hasonló bérbeadó kategóriában, és viszonyítani, ill. a Hozzáértő szakember tanácsát kérni!

 

Reális ár

 

Nehéz meghatározni egy adott ingatlan reális árát néhány mondatban ... Nyilván figyelembe kell venni első sorban a környéket (terület), a ház építési idejét, a méretet, felszereltséget.
A hozzáértő is viszonyítási alapon tudja meghatározni, ugyanis a szakemberek figyelik a piacot, mit mennyiért lehet kapni, ill. az aktuális kereslet - kínálat helyzetét.
Talán a legegyszerűbb tanács az, hogy érdemes körbenézni a hasonló kategóriákban, és érzelemmentesen (ez a legnehezebb) viszonyítva meghatározni!

Ennél már csak egyetlen jobb módszer létezik, felhívni egy hozzáértő (itt is mégegyszer írom: Hozzáértő) szakembert, és megbeszélni vele.

A Laguna Ingatlannál Tamás Mónika, mint a cég vezetője, ill. Matulay Árpád, a legtöbbet bérbeadó kollégánk a legkompetensebb!

 

Hol keresik a kiadó lakásokat, házakat

 

Általános elmélet, hogy a felsőoktatási intézmények környékén nő leginkább a kereslet kis, és közepes méretű lakások tekintetében. A szeptemberben induló iskolaév, a diákok általi keresletet élénkítik leginkább...

A Laguna Ingatlan mint a budai ingatlanok, és villák specialistája, igazán a budai régióban kompetens, így a budapesti, annak is a budai régiójában az IBS, a Francia, Angol, Osztrák, Német, Spanyol, Japán, Amerikai iskola környéke az ahol most minden kis lakás kiadható - természetesen reális áron.

 

MOST IS TART MÉG A BÉRBEADÓ PIAC

 

2012 augusztusában íródik ez a cikk, tehát ez a rész a MOST-ról szól, nem mintha "üres" lenne a többi időszak ... de most tényleg a kánaán uralkodik, bár szó mi szó, egyre kevesebb az amit tudunk kínálni az érdeklődőknek!

 

Aki találkozott már bérlőként a Laguna Ingatlan szolgáltatásával, az mindenképp tapasztalta, hogy rendszerint ajánljuk a kereső ügyfeleknek, hogy érdemes igénybe venni azt az ingyenes szolgáltatásunkat, hogy ha megadják a keresési feltételeiket, ill. telefonos és/vagy e-mailes elérhetőségüket, akkor egy a keresési feltételeknek megfelelő ingatlan érkezése esetén Őket, személyreszabott ajánlattal értesítjük elsőként az új ajánlatról!

Ez nem egy spanyolviasz, viszont igen jól működőnek látszik! Az Ő céljuk is megvalósulhat, és a tulajdonosé is - és hogy ne legyek álszerény, az irodáé is!

 

Nem egy bonyolult kör, ha tudjuk mit keres, folyamatosan tájékoztatjuk a megfelelő ajánlatokról. Természetesen a keresés aktualitását veszítve, ez a szolgáltatás (ajánlatküldés) lemondható!

 

MILYEN BÉRBEADÓ LAKÁSOKAT KERESÜNK MOST?

 

Szinte minden kategóriában több konkrét keresőnk van, az egész kis lakásoktól a több száz négyzetméteres luxusvillákig ... természetesen a budai régióban, valamint Pest belvárosában. Ez folyamatosan változik, jelenleg 1540 regisztrált aktuális keresés található a rendszerünkben! Leginkább ez az ÜGYFELEINK KERESIK online oldalunkon (http://lagunaingatlan.hu/mi_keressuk) követhető, ahol munkatársunk keresésére közvetlenül is lehet ajánlatot küldeni!

 

Néhány klasszikus példa:

 

 

2012.08.14. 11:03 - 29116. sz. ügyfelünk részére keressük
Kiadó, II., III. kerületi, 5-10 szobás ...-... nm-es LAKÁS,és HÁZ-at keresünk ...-450 Ezer Ft-ig.
Kérem, hívjon a 200-9960, 0620-935 9911 telefonszámaimon, vagy küldje el ide kattintva ingatlana alapadatait! 
Rövidesen keresni fogom, köszönettel: Tamás Mónika.

 

 

2012.08.12. 23:16 - 29111. sz. ügyfelünk részére keressük
Kiadó, I., II., III., XI., XII. kerületi, 70-120 nm-es LAKÁS-t keresünk 70-130 Ezer Ft-ig.
Kérem, hívjon a 200-9960, 0630-530 5204 telefonszámaimon, vagy küldje el ide kattintva ingatlana alapadatait! 
Rövidesen keresni fogom, köszönettel: Stefán Etelka.

 

 

2012.08.06. 12:09 - 24172. sz. ügyfelünk részére keressük
Kiadó, I., II., XI., XII. kerületi, 4-8 szobás 100-... nm-es LAKÁSHÁZ-at keresünk ...-350 Ezer Ft-ig.
Kérem, hívjon a 200-9960, 0620-555 2290 telefonszámaimon, vagy küldje el ide kattintva ingatlana alapadatait! 
Rövidesen keresni fogom, köszönettel: Matulay Árpád.

 

 
2012.08.01. 15:16 - 27724. sz. ügyfelünk részére keressük
Kiadó, I., II., XI., XII. kerületi, 2-3 szobás 50-... nm-es LAKÁS-t keresünk ...-100 Ezer Ft-ig.
Kérem, hívjon a 200-9960, 0620-555 2290 telefonszámaimon, vagy küldje el ide kattintva ingatlana alapadatait! 
Rövidesen keresni fogom, köszönettel: Matulay Árpád.

 

További konkrét kereséseinket ide kattintva érheti el

 

 

Zárszó


A bérbeadó ingatlanpiac, mint minden pénzzel, értékkel foglalkozó terület, nem egyszerű. Számos fontos, akár létbevágó része van, amelyre nagy odafigyelés szükséges.

Ebben a cikkünkben nem érintettük az áralkut, a bemutatást, a kínálat fontos részeit (fotók, szöveg, személyes bemutató), az előkészítés fontosságát sem hangsúlyoztuk - hiszen ezek elvileg az ingatlanos feladatai ... bár nem ártana, hogyha minden tulajdonos tudná, mit várhat el!

Nem említettük a Bérleti szerződést, mint a bérleti viszony egyik legfontosabb elemét, amitől mindenki tudja dolgát!

 

Fontos kérdések ezek, inkább kérdezze munkatársainkat, mintsem egy olyan helyzetbe kerüljön, amely csak igen nagy anyagi áldozat árán hozható rendbe, vagy szabadulhat tőle!

 

Készséggel válaszolunk kérdéseire, ill. a budai, Buda környéki ingatlanok tekintetében szívesen fogadjuk az eladó, és kiadó lakásokat, házakat, villákat, hiszen mi mindennap reggeltől estig azon dolgozunk, hogy összehozzuk a keresletet a kínálattal!

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére eladó és kiadó ingatlanok kapcsán!

 

 

 

További információ: Kattintson ide! 

 

Szóljon hozzá cikkünkhöz, véleménye fontos nekünk! Mondja el az alábbiakban!

 

A cikket a Laguna Ingatlan munkatársai készítették

 

 

ELADÓ és KIADÓ LUXUSVILLÁkat keresünk 

Konkrét ingatlankereséseinket ide kattintva érheti el 

Vissza a Hírek oldalra 

 

Cikkünket eddig 10353 látogató olvasta el

 

FONTOS:

2011 Kötelező lesz a Zöldkártya - Eladáshoz kell Energiatanúsítvány! 

2012 Energetikai tanúsítvány - Zöldkártya részletes meghatározása 

 

 

eladó ingatlant keresünk

 

Eladó PENTHOUSE lakást keresünk!
Konkrét ügyfelünk részére keresünk eladó budai (I., II., XI., XII. ker.) PENTHOUSE lakást!

 

Érdeklik a részletek? Kattintson IDE!

Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (4 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Veszely
2012, augusztus 27 - 19:39

Tisztelt Iroda, kérem, keressenek fel a fenti cikkükkel kapcsolatosan!

S.Sz.
2012, augusztus 27 - 10:55

Találtam a kereséseik között 2 olyan keresést is, amelynek megfelel az én kiadó ingatlanom, ill. gondolkodunk a penthouse lakásunk eladásán! Kérem keressenek meg a megadott e-mail címemen!
Üdvözlettel
Sándor Szilvia!

Látogató
2012, augusztus 24 - 17:43

Kerem, vegyek fel velem a kapcsolatot, 2 ingatlanon is van bérbeadó a 12. Kerületben!

Sárádiné
2012, augusztus 24 - 15:31

Kedves Lagunások,
Köszönöm a hírlevelet, a fenti tájékoztatót! Elgondolkodtató, és számos dologban rádöbbentő ...
Nem esik jól az igazság, de ebben a megvilágításban tény, hogy hibáztunk az ingtalanunk kínálatában!
Szeptember 1-el felszabadul a házunk, kérem keressenek!

Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Kiadó lakás II. Szemlö-hegy
144 nm, 4 szobás
680 000 Ft
Eladó családi ház Balatonfelvidék
625 nm, 9 szobás
533 000 000 Ft
Eladó ikerház II. Törökvész
215 nm, 5 szobás
369 000 000 Ft
Eladó lakás II. Pasarét
163 nm, 5 szobás
280 000 000 Ft
Eladó lakás II. Rézmál
95 nm, 3 szobás
229 000 000 Ft